Hasiči naďalej odčerpávajú dažďovú vodu z dvorov a pivníc rodinných domov

16.05.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 16. mája (TASR) - Nahromadená dažďová voda na dvoroch a v pivniciach rodinných domov dnes udržiavala v pohotovosti aj obyvateľov vranovského regiónu.
V niektorých obciach bol kvôli zvýšenej hladine potokov a riek vyhlásený zvýšený stupeň povodňovej aktivity.
"Vodu máme na úrovni koryta potoka, preto sme všetci na nohách. Zabezpečili sme potrebné obecné mechanizmy a popri toku vytvoríme ochrannú hrádzu s vrecami z piesku, " uviedol pre TASR starosta Ďapaloviec Ján Cmár, ktorý o 20.00 h vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. Ako dodal, v obci sú s potrebnou technikou pripravení aj na prípadné odstraňovanie ulomených konárov a stromov aby nebránili prietoku vody.
Zvýšenú hladinu potokov a riek zaznamenali aj v iných lokalitách. "Druhý stupeň povodňovej aktivity je vyhlásený v obci Sečovská Polianka a tretí v obci Juskova Voľa, " priblížil Štefan Sukovský z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Vranove nad Topľou.
Vranovskí hasiči dnes monitorovali situáciu vo viacerých obciach kvôli zvýšenej hladine potokov a riek. V Holčíkovciach počas dňa viackrát prečistili priepust obecného potoka. Krátko pred 13.00 h sa podieľali na odčerpávaní vody z areálu bývalého podniku Porobetón, o niečo neskôr čerpali vodu na sídlisku Lúčna medzi bytovými domami. V súčasnosti odstraňujú dažďovú vodu z pivníc v obci Sačurov a nepretržite od 15.00 hodiny z pozemkov a pivničných priestorov rodinných domov na Dlhej ulici vo Vranove nad Topľou.
 

Vyberte región